Låsa/låsa upp ärenden
Låsa ärende
När du är helt klar och inte vill att några ändringar ska kunna göras i ditt bokslut, kan du låsa ärendet. Detta gör du på fliken Färdigställ.
När du låst ärendet kommer du fortfarande kunna komma in i det och arbeta, men det går inte att spara. Du ser att ett ärende är låst uppe på Spara-knappen samt som en hänglåssymbol på Klientkortet i Uppdragshanteraren. Även av Klientlistan framgår det att ärendet är Låst.
Låsa upp ärende
Behöver du ändra i ett låst bokslut går det bra. Gör de ändringar du behöver och gå sedan in på fliken Färdigställ och lås upp ärendet för att kunna spara dina ändringar. En kopia av det låsta ärendet skapas och du kan nu arbeta vidare i kopian av uppdraget.
Det ursprungliga ärendet kommer du in i under avsnittet Kopior och backuper under uppdraget på Klientkortet i Uppdragshanteraren.