Återställa ärenden
När visas frågan om att återställa ett ärende?
Meddelandet för att återställa ärenden visas när Capego kraschar och ärendet är öppet. Det gäller oavsett om du har arbetat med ärendet eller bara öppnat och tittat i det. Meddelandet visas när du startar Capego igen.
Hur gör jag om jag inte vill återställa ärendet?
När du får upp meddelandet om att återställa ett ärende måste du klicka på återställ. När ärendet öppnas är Spara-knappen aktiv. Om du inte vill spara det senaste du gjorde innan Capego kraschade stänger du ärendet utan att spara.
Förlorar jag någon data om jag väljer att spara det återställda ärendet?
Möjligen ett par minuter av det du senast arbetade med när programmet kraschade. Säkerhetskopiering sker löpande med några minuters mellanrum.