Sidan Företagsanvändare är endast synlig för dig som är byråadministratör. Här finns samtliga användare som är upplagda hos era kunder, ägare och anställda till de olika företagen, presenterade som användarkort. Här kan du lägga upp nya användare och koppla dem till respektive företag. Du kan välja mellan att se användarna i en kort- eller listvy.

145.png 


Bjud in företagsanvändare

Klicka på plustecknet för att lägga upp en ny Användare.  

Du som har rollen Konsult kan lägga upp företagsanvändare på en specifik kund genom att gå till inställningarna för det företaget.

144.png 

Här börjar du med att välja vilket företag som användaren ska ha tillgång till och därefter fyller du på med övriga uppgifter som efterfrågas. 


Roller företagsanvändare

De olika rollerna som finns att välja på för företagsanvändare 

Normal:  Innebär att kunden kan logga in på bolaget och klicka sig ner i all information ända ner till transaktionsnivå. Användaren kan se allt, men inte bygga eller skapa något. Beträffande Budgetmodulen kan en Normal företagsanvändare inte se modulen i grundinställningen. Du kan välja att synliggöra budgets för kundanvändare inne i budgetmodulen, men en normal användare kan aldrig redigera budget. Gällande Prognosmodulen, så är det enbart Publicerade prognoser som är synliga för Normal användare.

Normal+: Denna roll ger företagsanvändare möjlighet att även importera räkenskapsinformation.

Administratör: Utöver funktionaliteten som en "normalanvändare" har så kan en administratör lägga upp nya användare på bolaget. En administratör kan också arbeta med budget, prognoser, skapa periodrapporter, bygga skräddarsydda rapporter och redigera befintliga rapporter. En administratör kan även begränsa vad en "normal" och "begränsad" användare kan se och göra i Dokumentarkivet (skriv- och läsrättigheter).

Begränsad:  Kan inte klicka sig ner till transaktionsnivå i grafer eller balans- och resultaträkning. Denna användarroll har inte heller tillgång till Sök-sidan i presentationsdelen.

Dokumentarkivsanvändare: Får endast tillgång till Dokument


Redigera behörighet på företagsanvändare

Om du vill ändra behörighetsnivå för en företagsanvändare gör du det under Företagsinställningar på företaget eller direkt på personen i listan Företagsanvändare om du är byråadministratör. I Företagsinställningarna markerar du företagsanvändaren och väljer Redigera roll och om du gör det från personkortet i egenskap av byråadministratör, markerar du bolaget och väljer Redigera roll.

 

Relaterade dokument

Nyhetsbrev Capego Finsit mars 2026
Den nya versionen av Capego Finsit innehåller viktiga uppdateringar: möjlighet att jämföra prognoser med utfall via budgetrapporten genom konvertering eller import, en funktion för att låsa prognosmallar från att uppdateras med ny räkenskapsdata, samt valbar publicering av olika typer av prognoser (resultaträkning, balans, kassaflöde). Dessutom har export av klientlistor till Excel utökats med information om senaste importtyp. Dessa förbättringar förenklar prognos- och rapporthantering samt ger bättre kontroll och insyn. Läs mer i manualerna.
Nyhetsbrev Capego Finsit april 2026
Capego Finsit har uppdaterats med listvy som ny standard för företagslistan, vilket ger mer information och förbättrade sorteringsmöjligheter. Ikoner och länkar är även uppdaterade för bättre navigering. Byråadministratörer kan nu vid export av konsult- och företagsanvändarlistor även få med företagens organisationsnummer. Mer information finns i manualen via länk.
Capego Finsit Nyhetsbrev oktober 2026
Koppling till Capego Bokslut är nu tillgänglig för dig som använder Capego Finsit
Integration mellan Capego Finsit och Capego Bokslut
Med integrationen mellan Capego Finsit och Capego Bokslut förs bokföringsdata över till Capego Finsit automatiskt eller vid den tidpunkt som du vill. I denna manual beskrivs funktionaliteten.
Dela kontoplan
Denna guide förklarar hur man gör en kontoplan tillgänglig för alla företag på en byrå genom att använda funktionen "Spara som" och markera "Dela med andra företag" i Capego Finsit. Delade kontoplaner kan väljas vid import av redovisning eller ändras i företagsinställningarna under Räkenskapsår. Delade kontoplaner är märkta med en "delad"-tagg och kan redigeras av konsultanvändare, med varning om ändringarnas påverkan på alla företag. Radering är möjlig endast om kontoplanen inte används av något företag eller räkenskapsår. Mer information finns i manualen för kontoplaner.