Privata klienter
Att markera en klient som Privat innebär att enbart de medarbetare som ligger upplagda på klienten kan arbeta med och söka fram klienten. Observera att ingen annan kan se eller söka fram klienten, inte ens Byråadministratörer. Vi rekommenderar därför att funktionaliteten används med viss eftertanke.
Du gör en klient privat genom att klicka på kugghjulet inne på klientkortet och välja att slå på funktionen för Privat. Då är det enbart du och upplagda medarbetare på klienten som ser klienten och som kan söka fram den. Att klienten är satt som Privat, framgår av klientkortet, där en informationstext blir synlig i överkant.
Om du vill slå av inställningen för Privat, så är det enbart den som satt klienten som Privat som har behörighet att slå av funktionaliteten för Privat. Medarbetare på en Privat klient, kan inte heller markera klienten som Såld/Likviderad eller Inaktivera klienten. Dessa funktioner finns enbart redigerbara för den som markerat en klient som Privat.
Observera att valet att ha klienten som Privat får till följd att inte vem som helst kan lämna in deklarationen till Skatteverket. Det går heller inte att skicka byråanstånd på en privat klient, då den inte är synlig för andra handläggare.
Då ingen annan ser den här klienten så betyder det att den inte kommer upp i inlämningslistan för deklarationer utan måste lämnas in på ett annat sätt som du kan läsa om här. Inlämning av deklaration för privat klient (inte privatperson)
När en handläggare med privata klienter inaktiveras, så kommer privata klienter att överföras till den person som är satt till ”Huvudkontakt” i er Capegodatabas. Vi vill därför uppmana dig som är byråadministratör att tillse att det finns angivet och uppdaterat en korrekt ”Huvudkontakt” i er Capegodatabas.