Resursallokeringar; massuppdatera handläggare mm
I funktionen Resursallokeringar som du hittar under Uppdragshantering kan du Ta bort, Ändra resurs (handläggare) samt Lägga till resurs på ett eller flera uppdrag samtidigt. Du kan även Ändra timmar och Ändra uppdragstyp på ett eller flera uppdrag samtidigt.
Massuppdatera - Ta bort, Ändra resurs, Ändra timmar, Ändra uppdragstyp
Genom sök-funktionen filtrerar du fram en lista avseende tex en resurs eller en klient beroende på vad du vill massuppdatera. Sedan markerar du de klienter eller uppdrag som du vill ändra. Markera till vänster i träfflistan och välj sedan Ta bort, Ändra resurs, Ändra timmar eller Ändra uppdragstyp beroende på vad du vill göra.
Massupprätta resursallokering
Du kan också använda den mer omfattande funktionen för att massupprätta resursallokering (skapa nya resurser mm). När du klickar på +Massupprätta resursallokering kan du göra mer avancerade filter och t ex lägga till en handläggare på flera klienter samtidigt.
1) Gå till Uppdragshantering - Resursallokeringar och välj +Massupprätta resursallokering
2) Under rubriken Inställningar för resursallokering väljer du vilka inställningar som du vill lägga till.
-
- Uppdragstyp (alla eller markera val)
- Roll (ingen eller markera val)
- Resurs (välj den medarbetare som du vill lägga till)
- Allokerade timmar (redigera om tillämpligt)
- Gör uppdragsansvarig (markera om tillämpligt)
- Tillfälligt ansvarig (markera om tillämpligt)
3) Under rubriken Kontaktfilter kan du skapa filter för vilka typer av kontakter som ska ändras (I nästa vy kommer du att kunna se kontakter enligt urval och välja bort kontakter från listan). I rullgardinsmenyerna kan du välja att filtrera fram på:
-
- Kontakttyp
- Partner
- Klientansvarig
- Företagstyp
- Bransch
- Räkenskapsårets slutmånad
- Årsredovisningsmånad (den månad då årsredovisningen ska vara färdig)
4) När du gjort dina val klickar du på Nästa
5) En lista med de kontakter som stämmer på ditt filter visar sig. Om du inte vill ändra för alla, avmarkerar du på listans vänstra sida.
6) Välj Skapa resursallokeringar och Avsluta. Klienter(kontakter)/uppdrag är nu uppdaterade enligt de nya inställningar som du har valt.