Ta bort en kontakt
Kontakter – Arkivera och ta bort kontakter
För att ta bort en kontakt kan du antingen radera den (kontaktposten tas bort permanent från Capego Practice Management) eller arkivera den (kontaktens profil är inaktiverad). Du kan inte ta bort klienter som har jobb, tidrapporter, reskontra eller har en relation med annan klient/kontakt i Capego Practice Management, du måste arkivera dem istället.
Innehåll
Ta bort en kontakt
- Klicka på Kontakter > Alla kontakter.
- Klicka på önskad flik, till exempel Klienter, Prospekt eller Funktionärer.
- Klicka på raderingsikonen på raden för kontakten du vill ta bort permanent.
- Klicka på Ja för att bekräfta.
Arkivera en kontakt
Det är en bra idé att arkivera kunder som inte längre är dina kunder så att du kan aktivera dem i ett senare skede om de återvänder till ditt företag. Du kan arkivera en enskild kontaktpost eller en grupp kontakter samtidigt.
Tips: Innan du arkiverar en klient rekommenderar vi att du vidtar ytterligare åtgärder för att förhindra att klienten visas i ditt system.
- Klicka på Kontakter > Alla kontakter.
- Klicka på önskad flik, till exempel Klienter, Prospekt eller Funktionärer
- Välj den eller de kontakter du vill arkivera med hjälp av kryssrutorna.
- Klicka på Inaktivera.
Du kan också arkivera en kontakt från deras profil. Välj Kontakter > Alla kontakter, klicka på kontakten för att öppna deras profil och klicka sedan på Inaktivera (högst upp i vyn).
När du visar en kontaktgrupp ser du om en medlem för närvarande är arkiverad - du kommer att se ordet Arkiverad inom parentes efter kontaktens namn.
Återställ en arkiverad kontakt
- Klicka på Kontakter > Alla kontakter.
- Klicka på fliken Arkiverat.
- Välj den eller de kontakter som du vill återställa med hjälp av kryssrutorna.
- Klicka på Aktivera.