Ta bort/inaktivera en handläggare
Om en medarbetare slutar kan du som är systemadministratör ta bort eller avaktivera handläggare.
Först måste du flytta alla klienter till en eller flera andra handläggare hur du gör det läser du om i vår artikel Flytta klienter och ärenden till ny handläggare
Gå nu till ikonen Administration - Licenser för att ta bort licenserna från handläggaren. Där söker du fram aktuell handläggare och klickar på bollarna "BOK" och/eller "SKA" så att de blir grå.
När du tagit bort/flyttat alla uppdrag/roller och tagit bort licenserna från handläggaren kan du ta bort handläggaren.
Det gör du på handläggarkortet i vyn Handläggare. Klicka på kugghjulet, högst upp på högra sidan (som du ser på nedanstående bild), och klicka så att Aktiverad är lika med Av. Klicka därefter på spara i det nedre högra hörnet.
När du sparat kommer knappen Ta bort fram och du kan klicka på den för att ta bort medarbetaren.
När du som administratör inaktiverar en medarbetare/handläggare visas en lista med de privata klienter som denna medarbetare eventuellt har. När du klickar på knappen "Fortsätt" flyttas de privata klienterna till den administratör som är angiven under huvudkontakt. Huvudkontakten kan komma åt klienternas data.
När det är gjort kan du radera medarbetaren.