Uppdatera uppdragsstatus
Uppdragsstatusar gör att du kan hålla reda på i vilken fas dina och byråns uppdrag är i. Som standard i programmet finns statusnivåerna Ej påbörjad, Pågående och Slutförd.
Om du valt att aktivera inställningen "Ändra uppdragsstatus till Slutförd" vid avslutande, så kommer uppdrag som har annan status än Slutförd, att automatiskt ändras till status Slutförd, när ett uppdrag avslutas.
Innehåll i denna manual
- Statusnivåer
- Ändra status för ett enskilt uppdrag
- Ändra status för flera uppdrag samtidigt
- Ändra status för ett uppdrag i en tidrapport
Statusnivåer
Som standard i programmet finns nedanstående statusnivåer. Vill ni ha fler statusnivåer kan detta läggas till i de gemensamma byråinställningarna under Byråstöd - Uppdragsstatusar.
- Ej påbörjad - gul
- Pågående -blå
- Slutförd - grön
Ändra status för ett enskilt uppdrag
Uppdragsstatus används för att följa upp, filtrera och dokumentera. Därför är det viktigt att uppdatera status allt eftersom ett uppdrag fortskrider. Uppdragets status kan ändras från flera olika vyer, tex från uppdragslistan, uppdraget eller från tidrapporten. Du kan uppdatera statusen för ett enskilt uppdrag eller göra en massuppdatering för flera uppdrag av samma typ.
Uppdatera status från Uppdragslista eller Uppdrag:
- Klicka på Uppdragshantering > Uppdragshantering
- Stå i fliken Pågående
- Markera ett uppdrag i rutan till vänster eller Klicka på en rad för att öppna önskat uppdrag.
- Klicka på Ändra uppdragsstatus eller Uppdatera status.
- Välj önskad status - uppdragstypen avgör vilka statusalternativ som är tillgängliga.
- Klicka på OK.
Om du vill återgå till en tidigare nivå på uppdragsstatus och tex ändra status Slutförd till Pågående, måste du ha en högre behörighetsnivå. För att göra denna typ av ändringar krävs behörighet "Visa, Lägg till och Redigera uppdrag". Detta eftersom det är en ändring i normalt arbetsflöde.
Ändra status för flera uppdrag samtidigt
- Klicka på Uppdragshantering > Uppdragshantering.
- På fliken Pågående väljer du uppdragen som du vill ändra med hjälp av kryssrutorna till vänster.
- Klicka på Ändra uppdragsstatus.
- Välj den nya uppdragsstatus som ska gälla för alla valda uppdrag.
- Klicka på Ja för att bekräfta.
Ändra status för ett uppdrag i en tidrapport
När du bokför tid mot ett uppdrag är det ett bra tillfälle att fundera över uppdragsstatusen och uppdatera den om nödvändigt.
- Klicka på Tid och fakturering > Min tidrapport
- Sök upp önskat uppdrag i Skapa tidsregistrering
- Uppdatera fältet Aktuell uppdragstatus
- Klicka på Lägg till.