Versionshantering av filer
En av nyckelfunktionerna i Dokument är dess versionshantering. Du kan ha flera versioner av samma fil.
En ny version av en fil skapas när en fil skrivs över. Det händer när du:
- Öppnar, redigerar, sparar och stänger en fil från dokumentarkivet.
- Laddar ner en fil manuellt och sedan laddar upp den igen i dokumentarkivet.
- Byter namn på en fil.
I ovanstående situationer blir det ursprungliga filnamnet och innehållet den första tidigare versionen, och det nya filnamnet och innehållet blir den nuvarande versionen.
Du kan se historik för filen, i form av en lista över de versioner filen har. Om du har utökad behörighet kan du göra en kopia eller ladda ner en tidigare version av en fil. Du kan också återgå till en tidigare version av en fil. Detta är användbart, till exempel om du gör ett misstag när du redigerar en fil.
Innehåll
- Visa filversionshistorik
- Ladda ner, återställ eller kopiera en version av en fil
- Ändra inställningen för antal möjliga dokumentversioner
Visa filversionshistorik
För att se versionshistorik och tidigare versioner av en fil klickar du på kugghjulet för aktuellt dokument i dokumentförteckningen.
Ladda ner, återställ eller kopiera en version av en fil
Versionshistoriken visar en lista över tidigare versioner av filen. Om du har en högre behörighet kan du utföra följande:
- Klicka på länken Ladda ned för att ladda ner en tidigare version av en fil.
- Klicka på länken Återställ för att återgå till en tidigare version av filen:
- Den versionen av filen ersätter den aktuella versionen av filen, och den aktuella versionen av filen blir den senaste tidigare versionen.
- Senaste uppdateringsdatumet uppdateras för den nya versionen.
Klicka på länken Kopiera för att kopiera den tidigare versionen av filen. Den kopierade versionen blir en ny oberoende fil, utan tidigare versionshistorik.
Ändra inställningen för antal möjliga dokumentversioner
Som standard kommer systemet att spara ett obegränsat antal versioner av dina filer. Däremot kan ditt företag ta bort denna standardinställning och ange det maximala antalet versioner som ska behållas. När det maximala antalet versioner har nåtts, om en ny version av en fil skapas, kommer den äldsta versionen att raderas permanent.
- Klicka på Inställningar > Dokumenthantering.
- Klicka på Versionskontroll.
- Avmarkera kryssrutan Obegränsat antal.
- I rutan Antal versioner som ska behållas anger du önskat antal (från 1 till 999).